Soitinten sota – mikä on suosituin?

Jokaisella on varmasti mielipide siitä, mikä on se kaikkein paras ja suosituin soitin. Pianoa ovat soittaneet monet ainakin nuorempana, joillekin taas kitara on ainoa oikea valinta. On myös niitä, jotka vannovat klassisten viulun tai poikkihuilun nimeen. Sitten on tietysti niitä, joiden mielestä musiikki ei ole mitään ilman rumpuja tai bassoa.

guitar

Mitä tässä viidakossa pitäisi suosituimmasta soittimesta oikein ajatella? Onko suosituin se, mitä soittavat useimmat vai se, mitä kuunnellaan mieluiten?

Kitara on suosituista suosituin

Nykypäivänä kaikkein suosituimman soittimen titteliä pitää itsellään kitara, tarkemmin sanottuna sähkökitara. Tämä soitin on niin kuunnellun musiikin kuin soitetun musiikinkin puolella suosituin. Tämä tietysti johtuu siitä, että niin monet kuuntelevat pop- ja rock-musiikkia, joissa kitaralla on suuri rooli.

Soittajat haluavat taas tietysti päästä parrasvaloihin soittotaidoillaan ja mikä olisikaan tähän sopivampi tapa kuin vanha kunnon kitarasoolo. Kitaransoiton opetteleminen onnistuu myös varsin helposti, siis ainakin teoriassa, joten ei mikään ihme, että tämä kielisoitin pitää suosituimpien soittimien ykköstilaa.

Piano täpärästi toisena

Toisiksi suosituin soitin on piano, jolla useimmat ovat ainakin joskus tapailleet joitakin tuttuja kappaleita. Itse asiassa piano on pitkään ollut suosituin soitin, mutta pikkuhiljaa kitaran onnistui viedä sen paikka. Pianon suosiota tukee sen monipuolisuus ja se, että sitä voi soittaa niin moniin musiikkityyleihin. Kukapa ei haluaisi vaihtelua aina silloin tällöin.

Viulun etuna vanhuus

Viulu on yksi vanhimmista soittimista ja sillä saa tuotettua erittäin kaunista musiikkia. Tästä syystä tämä instrumentti onkin yksi suosituimmista, se nimittäin oikein soitettuna tuo kylmät väreet kovapintaisimmankin hevimiehen selkäpiihin. Vahvojen perinteidensä vuoksi viulu onkin varmasti yhä edelleen yksi suosituimmista soittimista.

Kuten niin monissa muissakin asioissa, niin myös suosituimman soittimen tittelissä on kyse paljon myös makuasioista, joista ei voida aina kiistellä. Siispä suosituin soitin saattaa vaihdella myös sen mukaan, millaisilta ihmisiltä kysyy.